ESS konferenciafelhívás, 2021. december

EUROPEAN SOCIAL SURVEY MAGYARORSZÁG

2021 ÉVI SZIMPÓZIUM, 2021. DECEMBER 2.

A Társadalomtudományi Kutatóközpont konferenciát rendez ESS Magyarország 2021 címmel. A konferencia célja, hogy fórumot biztosítson a kutatók és elemzők számára az ESS adatain alapuló tudományos kutatásaik és elemzéseik megosztására és megvitatására. A szervezők különösen szívesen látnak absztraktokat az alábbi területekről:

  • az ESS 9. fordulójának adatait (is) használó kutatások, melyek országok közötti, vagy idősoros összehasonlításokat, esetleg ezek kombinációját alkalmazzák;
  • az ESS 9. adatfelvétel változó moduljainak témáit vizsgálják: Az élet kulcseseményei, életszakaszok (Timing of life), Társadalmi igazságosság és méltányossággal kapcsolatos attitűdök);
  • regionális összehasonlításokat alkalmaznak;
  • az ESS kutatások módszertani kihívásaival foglalkoznak, különös tekintettel a COVID járvány társadalmi hatásaival.

Az ESS éves konferenciát 2021 december 2-án hibrid (személyes és online) formában tervezzük megrendezni Budapesten, a Társadalomtudományi Kutatóközpontban.

Az absztraktok beküldési határideje: 2021 november 5.
Kérjük, az absztraktokat Bodor-Eranus Elizának (
bodor-eranus.eliza@tk.hu) küldjék.

A konferenciára befogadott előadásokról 2021 november 15-ig értesítjük az előadókat.
Az absztrakt 150–200 szó, 3–5 kiemelt kulcsszót tartalmaz, és jelölje meg, hogy milyen ESS adatot használnak az elemzésben. Az előadásoknak nem kell végleges, publikált cikkeknek lenniük.

Messing Vera és Ságvári Bence, az ESS magyarországi kutatásvezetői